Vandbakkelser med flødeskum

Vandbakkelser er luftige kan vel betragtes som en lightudgave af fastelavnsboller. De er nemme at lave, men man skal passe på, at de ikke falder sammen, hvis ovnen bliver åbnet eller de kommer ud for hurtigt ud. I denne simple udgave bliver de serveret flødeskum og lidt flormelis på toppen.

Vandbakkelse med flødeskum - ligetil og lækkert

Vandbakkelse med flødeskum – ligetil og lækkert

 

Ingredienser til dej

  • 2,5 dl vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 130 gram hvedemel
  • 4 æg
  • Bring vand og smør i kog
  • Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  • Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
  • Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  • Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  • Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade i den ønskede størrelse i et ½ cm tyndt lag
  • Bag dejen ved 200 grader i  cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagerne ud, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
  • Når vandbakkelserne er afkølede flækkes de i halve og der kommes fyld i

Flødeskum og pynt

  • Pisk 1/4 liter fløde til flødeskum og put det forsigtigt ind i vandbakkelserne
  • Brug flomelis til at pynte med. Sigter du det over vandbakkelserne undgår du klumper og det bliver pænt fordelt

Tagged: , , ,

Kommentarer: 2

  1. atlanta airport limo service 11. July 2013 at 13:27

    I know this site offers quality based posts and other stuff, is there any other
    web site which offers such data in quality?

  2. Jacob B 11. September 2013 at 04:17

    Lækker opskrift! Har lavet din version og den var virkelig god tak :-)
    Hvis du er til ting med fløde-creme i så prøv denne evt. http://www.madtanterne.dk/tiramisu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *