Vandbakkelser med blåbærfyld

Denne populære opskrift på vandbakkelser med blåbærfyld er altid et sikkert hit. Blåbær er efter sigende meget sunde – og gør sig fantastisk i vandbakkelser! Opskriften er let at følge og resultatet er både flot og lækkert!

Vandbakkelse med blåbærfyld

Vandbakkelse med blåbærfyld

 

Ingredienser til dej
  • 2,5 dl vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 150 gram hvedemel
  • 3-4 æg
  • Bring vand og smør i kog
  • Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  • Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
  • Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  • Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  • Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade i den ønskede størrelse i et ½ cm tyndt lag
  • Bag dejen ved 200 grader i  cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagerne ud, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
  • Når vandbakkelserne er afkølede flækkes de i halve og der kommes fyld i
Ingredienser til blåbærfyld
  • 1 pose frosne blåbær
  • 1/2 dl sukker
  • 2 tsk maizenamel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
  • Kom de frosne blåbær i en gryde sammen med sukker
  • Bring bærrene i kog
  • Kog bærrene ved svag varme i 10 minutter
  • Tilsat maizenamelet, så der fås en tykkere konsistens
  • Afkøl blåbærgrøden og tilsæt vaniljesukkeret
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Vend flødeskummet sammen med den afkølede blåbærgrød
  • Put den ønskede mængde blåbærfyld i vandbakkelserne – pas på med at fylde for meget i, da de så er svære at spise.
Pynt
  • Flormelis, som sies henover vandbakkelserne
  • Man kan også sagtens bruge glasursukker til at pynte med

 

Se også et alternativ til creme i en kommentar herunder :)

Så er der serveret!

Så er der serveret!

Resume
Opskriftens navn
Vandbakkelser med blåbærfyld
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
Gennemsnitsrating
0.5 Based on 2 Review(s)

Tagged: , , ,

Kommentarer: 7

  1. Anom 15. April 2012 at 15:44

    Hej på Vandbakkelser,

    Jeg har brugt jeres opskrift på blåbærmousse til en kage og den smagte super lækkert. Jeg har linket til jer i min blogpost, men ville høre om det er ok at låne et af jeres billeder af vandbakkelserne også. Her er link til post
    http://anom-privat.blogspot.com/2012/04/fdselsdagskage.html
    Lad mig endelig høre hvis jeg skal fjerne billede.
    MVH Anom

  2. Lise 23. September 2012 at 17:01

    Hej
    Undskyld det sene svar, men det er helt ok :)
    Hygge til

  3. Michelle 8. January 2013 at 21:41

    Hej:-) en rigtig god opskrift på creme kunne også være ca 400g frosne jordbær/hindbær og en halv ltr fløde..

    Bær og fløde kommes i en gryde til det næsten når kogepunktet..
    Tages fra og blændes evt med en håndmixer hvis man ønsker en cremet konsistens.. Dette skal gøres mens cremen er varm ellers kan man ikke piske den senere!! Smag cremen til med sukker..

    Cremen kommes i en skål med film tæt ned omkring cremen da kondens kan ødelægge piskningen, skal stå natten over..

    Dagen efter pisker man den som normal flødeskum, dog kan det godt tage længere tid, kan du ikke få den ordenlig stiv kan du tilsætte husblads..

    Denne creme er et hit i lagkage sammen med chokoladecreme men den er absolut også god i vandbakkelser!!

  4. admin 9. January 2013 at 06:44

    Hej Michelle
    Det skal da klart prøves. Og mange tak for input. Jeg har skrevet det ind i opskriften som et alternativ.
    Bedste hilsner
    Lise

  5. Louise 23. April 2013 at 10:55

    kan man også putte bærene i en almindelig kagecreme? altså en hvor der også er æg i og så vende bær i til sidst?

  6. admin 23. April 2013 at 11:23

    Hej Louise
    Det tror jeg godt, at man kan, men hvis bærene ikke farver cremen helt, så ser det måske ildt underligt ud. Prøv! Og skriv gerne en kommentar om resultatet. Det kunne jo også være interessant i for eksempel en lagkage :)

    Dbh
    Lise

  7. Petrea 15. November 2013 at 15:35

    Vores vandbakkelser faldt ikke sammen og de ser helt fine ud inde i ovnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *