Opskrift på dej

Når man læser forskellige opskrifter på grunddej til vandbakkelser, så er mængderne vidt forskellige. Her er vores grundopskrift på dej, som vi synes er lækker, hvor vandbakkelserne får en god konsistens.

Ingredienser

  • 2,5 deciliter vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 150 gram hvedemel (den skal være fast)
  • 3-4 æg

Fremgangsmåde

  • Bring vand og smør i kog
  • Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  • Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
  • Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  • Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  • Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som boller eller en kagemand/kone i et 1-2 cm tyndt lag.
  • Bag dejen ved 200 grader i  cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Vandbakkelserne er færdige, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat

Det skal du bruge

  • Et piskeris (gerne kraftigt)
  • En gryde
  • En bollesprøjte eller en frysepose
  • Bagepapir

Vigtigt

  • Tager du vandbakkelsen ud for tidligt, så falder den sammen

Tip

  • Laver du kagemand, så kan du lave en testbolle med samme højde som kagemanden. Tag den ud, når den ser klar ud. Er den det, så er kagemanden det også.
  • Du kan fryse dejen ned
Nedenfor er god nok brugt et mere spinkelt piskeris, men det er altså bedst med et godt gammelt solidt et

Nedenfor er god nok brugt et mere spinkelt piskeris, men det er altså bedst med et godt gammelt solidt et

Smelt smør i gryden

Smelt smør i gryden

vand og smør bringes i kog

vand og smør bringes i kog

 

Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring

Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring

Dejen skal gerne blive fast

Dejen skal gerne blive fast

En god fast klump som kan stå af sig selv

En god fast klump som kan stå af sig selv

 

Tilsæt æg et efter et

Tilsæt æg et efter et

Hæld dejen i en frysepose. Klip hjørnet af når du er klar

Hæld dejen i en frysepose. Klip hjørnet af når du er klar

 

Resume
Opskriftens navn
Opskrift på dej til vandbakkelser
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
Gennemsnitsrating
2 Based on 7 Review(s)

Tagged: ,

Kommentarer: 34

  1. Ole Poulsen 17. December 2012 at 17:33

    Hej!
    jeg har en alternativ opskrift på Vandbakkelser.
    I stedet for smør/Margarine bruger jeg olie, jeg
    har prøvet med flere slags olier og resultatet bliver
    absolut lige så godt som ved at bruge smør/Margarine.
    Opskriften er:
    ca. 125 g. mel (afhængig af type)
    1½ dl vand
    ca. 15ml olivenolie (ca. 20 ml. hvis det er tynd olie som solsikkeolie)
    1 knivspids salt.
    3-4 æg (æggene sammenpiskes)

    fremgangsmåden:
    kom vand, salt og olie i en tykbundet gryde og lad den koge (vigtigt at vand og olie koger op inden melet komme i.) op,
    hvorefter melet kommes i på en gang og det hele bages godt igennem.

    kom massen over i en skål og lad den afkøle før æggene tilsættes lidt ad gangen så massen ikke bliver for tynd.

  2. admin 29. December 2012 at 05:41

    Hej Ole
    Mange tak for dit gode input. Det lyder som en meget fin løsning at forsøge sig med forskellige olier. det skal klart prøves. Måske man også kunne kombinere olie/smør.

    Bedste hilsner
    Lise

  3. Thea 18. January 2013 at 17:02

    Du skriver, at dejen kan fryses ned- er det den bagte dej, eller den rå dej, der kan fryses?

  4. Lise 21. January 2013 at 06:30

    Hej Thea
    Det er den rå dej. Du kan evt. sprøjte dejen ud på bagepapir og putte den i fryseren. Når dejen er frossen, kan du så putte dejstykkerne i en frysepose.

    Hygge til

  5. christina :D 22. January 2013 at 08:12

    hej jeg er lige nu igang med at bage vandbakkelser, uden målebager eller en vægt :) men dejen ser rigtig fin ud :) jeg håber at man kan komme lidt vanilje i :)

  6. Marie Kobbelgaard 15. February 2013 at 16:49

    Hej.
    Dejen er super fin. Mit råd er at putte hindbær puré i.
    Det gør dem bare ekstra lækre.
    Til hindbær puré skal du bruge:
    300 g hindbær (friske eller frosne)
    1½ dl sukker
    Bland det sammen og kog det.
    Hilsen Marie Kobbelgaard :D

  7. Trine kirk 24. March 2013 at 12:13

    Hej jeg er i gang med at prøve at lave denne opskrift, men da jeg skulle putte melet i, blev den ikke fast. så jeg putede lidt mere mel i, men nu har jeg bare en hård klump der ikke vil noget. Hvad skal jeg gøre???…

    Hilsen Trine Kirk

  8. admin 30. March 2013 at 04:11

    Hej Trine
    Beklager det nok for sene svar, men vi har været på ferie. Jeg ville forsøge mig med at tilføre lidt vand, og hvis det bare ikke spiller, så er det desværre nok nødvendigt at begynde forfra. Men hvis du finder et godt trick, så skriv endelig tilbage.

    Bedste hilsner
    Lise

  9. Birgit 7. April 2013 at 11:43

    Hejsa
    Hvor mange boller får man ca.?
    Hilsen Birgit

  10. admin 8. April 2013 at 05:44

    Hej Birgit
    Det afhænger selvfølgelig lidt af størrelsen, men du får i hvert fald 10 :)

    Bedste hilsner

  11. tanja 17. May 2013 at 08:28

    Kan man putte ej selve dejklump i fryseren rå

  12. admin 17. May 2013 at 08:34

    Hej Tanja
    Ja, det kan man godt. Det nemmeste er, at du former dejen til boller, kagemand eller hvad du nu skal lave, og så kan du putte dejen i fryseren eller køleskabet til du skal bruge det.
    Hygge til :)

  13. tanja 17. May 2013 at 08:44

    Jeg har puttet hele klumpen i fryseren og taget den ud her til morgen og vil forme til kagemand i aften ?

  14. admin 17. May 2013 at 08:47

    Hej igen
    Det tror jeg sagtens, du kan. Bare den når at tø nok op til du kan trykke den flad :)

  15. tanja 17. May 2013 at 08:49

    Okay og mon det kan trykkes ud eller om det skal være mere lind ved at tilsætte mere vand når den er tøet op

  16. admin 17. May 2013 at 09:10

    Tror du må prøve dig frem. Men det burde vel spille uden at tilsætte vand
    God fornøjelse

  17. tanja 17. May 2013 at 10:28

    Okay for tænker om den vil hæve

  18. Miff 22. September 2013 at 14:04

    Hej, skal det hele røres med hånd/piskeris, eller kan man bruge elpisker/ maskine? – tænker især når æggene skal i :)

  19. admin 22. September 2013 at 17:22

    Hej
    Jeg vil være meget forsigtig med at bruge en røremaskine eller piskeris, da det er vigtigt at kunne mærke om dejen har den rette konsistens. Det er noget nemmere med en manuel fremgangsmåde med et piskeris. Det bliver dog nødt at være et kraftigt et af slagsen.
    Håber det virker :)

  20. Emilia 27. September 2013 at 08:34

    Jeg har prøvet opskriften, og det var MEGET BLØD, OG UMULIG AT LAVE TIL VANDBAKKELSER, DA DE FLØD UD OG BLEV TIL KLAT KAGER??????

  21. Mette 27. September 2013 at 13:24

    Den her dej er da den ringeste jeg har prøvet. Alt alt fir blød. Det er ikke høje flotte vandbakkelser der kommer ud af den her opskrift.

  22. admin 27. September 2013 at 16:14

    Kære Mette og Emilia
    Vi beklager selvfølgelig, at I har haft en dårlig oplevelse. Det kan være ret svært at lave dej til vandbakkelser, men denne opskrift skulle dog gerne passe. Har I haft meget store æg? Har I pisket æggene for hurtigt i? Dejen skal meget gerne være ret fast i det, og det handler om at gå langsomt frem. Skriv gerne tilbage med jeres erfaringer…
    Bedste hilsner og god weekend

  23. Louise 23. January 2014 at 19:02

    Mange tak for en fantastisk opskrift, har lavet mange kagemænd, men desværre har jeg ikke været helt tilfreds med dem, men denne gang er den perfekt! For første gang er der en som har fortalt mig at jeg ikke må bruge varmluft! Rigtig Go aften!

  24. admin 24. January 2014 at 05:26

    Kære Louise
    Dejligt at høre din begejstring. Håber kagen blev rigtig god.
    Ha’ en god dag!

  25. Lisbeth 12. February 2014 at 07:58

    Hej Louise

    Hvordan kan man gemme vandbakkelser uden at de bliver bløde, og uden at skulle bage nye hver dag???

  26. admin 12. February 2014 at 08:06

    Hej Lisbeth
    Det nemmeste er nok at fryse dem. Og så skal de tø langsomt op og forsigtigt lunes i ovn. De skal kun have 1 – 2 min så er de sprøde igen. Håber det spiller :)
    Dbh
    Lise

  27. Bente 23. February 2014 at 05:29

    Jeg lavede marengsbund i går og har derefter 6 æg i overskud uden hvider , kan det gå kan det lade sig gøre til walesboller.
    Hilsen. Bente

  28. admin 23. February 2014 at 07:11

    Hej Bente
    Det ved jeg faktisk ikke, da jeg aldrig har lavet vandbakkelser uden hvider. Så det bedste råd er nok at forsøge dig frem eller købe nye æg. Hvis du forsøger dig, må du gerne lige smide en kommentar med resultatet, da det kunne være interessant at høre om.

    God fornøjelse

  29. Bente 23. February 2014 at 10:16

    Hej Admin
    Det duede ikke kun med æg de ville ikke hæve men kunne godt spises med lidt chokolade glasur

  30. Andrea 23. February 2014 at 15:17

    Hej,
    jeg har bagt vandbakkelser et par gange nu (med en anden opskrift) – uden held . Min vandbakkelses-mojo forsvandt lige pludselig. Tænkte jeg ville prøve én gang til med denne opskrift, og de er bleve SÅ pæne. De er dog lidt våde indeni, men jeg kunne bare have givet den et par min ekstra. Ikke opskriftens skyld, men min ovns ;)
    De smager dejligt, og er perfekte med hindbærflødeskum.
    Tak for super opskrift. Min vandbakkelses-mojo er nu tilbage igen! :)

    ps. tror måske mine tidligere fejl har været, at slå æggene ud mens gryden har været for varm. Så til alle jer andre, hav tålmodighed med afkølingen :)

  31. Charlotte 21. September 2014 at 17:58

    Jeg har lige prøvet denne opskrift, & nøjedes med 3 æg, da den ellers blev for flydende & måtte give dem HELE 50 min. i alt, før de blev som de skulle, dog stadig lidt klæge indeni, men dette var første gang nogensinde, jeg prøvede at lave vandbakkelser & vellykket & de faldt ik’ sammen *smiler* :oD Har så lavet flødekagecremen, smager godt, men kan nok hurtigt blive kvalmt, men så kan man jo bare “nøjes” med kagecremen (den smagte jeg på, inden den kom i flødeskummen & MUMS :oP), så nu efter prøvningen gik godt, tør jeg godt lave kagemand til min superdejlige søns 2-års-føds’dag på søndag *smiler* :oD

  32. Maiken 4. November 2015 at 10:01

    Et lille tip, jeg slår typisk æggene ud og lige rører dem sammen, så kan jeg hælde dem i som en ensformet masse og så betyder æggenes størrelse intet.

  33. Maiken 4. November 2015 at 10:03

    Altså hælde æggemassen i lidt af gangen og stoppe når dejen er rigtig.

  34. FelishaWhinh 1. April 2017 at 11:15

    I see your website needs some fresh & unique content. Writing manually is time consuming, but there is solution for this
    hard task. Just search for – Miftolo’s tools rewriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *