Kagemand vandbakkelse

Vi skal da have kagemand til fødselsdagen! Prøv denne populære opskrift på kagemand, og fødselsdagen bliver en succes. Selv om der findes mange forskellige opskrifter på kagemænd og kagekoner, så er den her med vaniljecreme en absolut favorit hos os.

Og så ser den altså bare festlig ud med farvestrålende slik på!

Kagemand eller kagekone?

Fremgangsmåde (Se billeder af grunddej trin for trin)

Det skal du bruge

  • Et piskeris (gerne kraftigt)
  • En gryde
  • En bollesprøjte eller en frysepose
  • Bagepapir

Vigtigt: Tager du vandbakkelsen ud for tidligt, så falder den sammen

Tip: Du kan lave en testbolle med samme højde som kagemanden. Tag den ud, når den ser klar ud. Er den det, så er kagemanden det også.

Billeder

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir

Lige kommet ud fra ovnen

Lige kommet ud fra ovnen

Test ved at gennemskære en testbolle

Test ved at gennemskære en testbolle

Skær kagemanden igennem og hæld vaniljecremen i

Skær kagemanden igennem og hæld kagecremen i

Luk forsigtigt

Luk forsigtigt

Hæld glasur over

Hæld glasur over

Pynt med slik og spis

Pynt med slik og spis

Kagemand vandbakkelse

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: medium
  • Kategori: Kage

Ingredienser:

  • Dej:
  • 2,5 dl vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 150 gram hvedemel
  • 3-4 æg
  • Kagecreme:
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2,5 tsk maizenamel
  • 2,5 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • Glasur:
  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. varm vand

Fremgangsmåde:

  1. Dej:
  2. Bring vand og smør i kog
  3. Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  4. Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
  5. Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  6. Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  7. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som en kagemand/kone i et ½ cm tyndt lag.
  8. Bag dejen ved 200 grader i cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagen ud, når den er gyldenbrun. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
  9. Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres
  10. Kagecreme:
  11. Pisk æg og sukker sammen i en gryde
  12. Rør maizenamelet ud i mælken og hæld det i gryden
  13. Bring cremen i kog – pas på den ikke brænder på
  14. Når cremen er færdig og tages af blusset tilsættes vaniljesukker
  15. Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen
  16. Pisk fløden til flødeskum
  17. Bland den afkølede kagecreme med flødeskummen
  18. Glasur:
  19. Rør flormelis og vand sammen i en skål

Udgivet den af

Resume
Opskriftens navn
Kagemand vandbakkelse
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
Gennemsnitsrating
3 Based on 9 Review(s)

Tagged: , , , , ,

Kommentarer: 17

  1. camilla 21. May 2012 at 12:59

    Den ser god ud. Hvor mange stykker/til hvos mange personer er der til i denne opskrift?

  2. Lise 23. September 2012 at 17:03

    Hej
    Det kommer selvfølgelig an på, hvor store stykker man vil have :) Men jeg vil vurdere, at der nok til cirka 10 personer.

    Hygge til

  3. charlotte 2. October 2012 at 09:39

    hej..
    kan cremen kommes i, selvom den først er til dagen efter?

  4. admin 2. October 2012 at 17:51

    Hej Charlotte

    Det kan du godt, men det vil klart blive et bedre og mere friskt resultat, hvis du venter til dagen efter ved serveringen. Det skyldes primært, at der der fløde i, hvilket er lækrest at bruge frisk.

    god fornøjelse :)

  5. Anja 14. November 2012 at 10:40

    Skal den køle af inden man putter creme i

  6. Anja 14. November 2012 at 13:25

    For lidt dej synes

  7. admin 16. November 2012 at 10:22

    Kære Anja
    Ja, det er en rigtig god i de, at køle dejen ned inden der kommer creme i :)

  8. Rikke Hessellund 3. January 2013 at 18:42

    Hej, den ser sørme lækker ud. Hvordan med bærene, putter du dem i cremen eller hvordan får jeg bedst noget frugt/bær med? MbH Rikke

  9. admin 4. January 2013 at 09:32

    Hej Rikke
    Jeg vil nok forsøge at lave fyld som i de her vandbakkelser med blåbærcreme: http://vandbakkelser.dk/opskrifter/vandbakkelser-med-blabaerfyld Det er rigtig lækkert og så bliver det også lidt sundere. Og nogle af de syrligere bær vil sikkert også gøre kagen mere frisk i det :)

    God fornøjelse!

  10. Louise 22. April 2013 at 14:04

    Hej!
    Det ser super lækkert ud! Ved du om man kan lave dejen dagen i forvejen?

  11. admin 23. April 2013 at 11:29

    Hej Louise
    Det er jeg overbevist om, at man kan, da der ikke er noget som hæver i dejen. Men jeg har godt nok ikke prøvet det. Til gengæld har jeg prøvet at lavet dem og efterfølgende fryse dem ned for at genopvarme dem. Og det kan man sagtens (altså uden fyld)
    Mvh
    Lise

  12. mai fruervang 1. May 2013 at 11:22

    Hej:)
    Kan man lave kagen dagen i forvejen uden at den bliver tør?
    Evt. putte creme og pynt på om morgenen?

  13. admin 3. May 2013 at 08:44

    Hej Mai
    Det tror jeg godt. Jeg har haft positiv erfaring med at komme vandbakkelser i fryseren for at genopvarme dem i ovn. Jeg har dog ikke prøvet det med en kagemand, men det er jo i princippet det samme. Prøv dig frem, og skriv gerne om resultatet :)

    Hygge til

  14. Marianne 22. September 2013 at 05:18

    Har for første gang lavet en kagemand og så så jeg din opskrift og den så god ud. Nu er den lavet og hold da op den er nem og lækker! Jeg troede ikke jeg ville kunne magte at skærer den igennem for at fylde den med creme, men altså det var også nemt. Så nu er jeg bare glad og stolt over kagemanden :-) Tak for en god og nem opskrift med gode billeder!
    VH Marianne

  15. admin 22. September 2013 at 17:24

    Hej Marianne
    Det er dejligt at høre, at du har haft en rigtig god oplevelse med den opskrift. Vi laver den også næsten hver gang en af børnene har fødselsdag.
    Bedste hilsner :)

  16. Jeanie Pedersen 6. December 2013 at 11:11

    Hej
    Super lette at bage, og det blev nogle gode kagemænd.

    Jeg bagte dem og brugte en samme dag og den anden dagen efter. Jeg kom bare først glasur på dagen efter, og den blev ligeså god, så den kan godt bages og bruges dagen efter.

    Jeg brugte dem uden cremen, og de var rigtige gode, og meget populær både til voksne og i vuggestuen dagen efter.

  17. CarmonDeerin 4. December 2016 at 06:35

    I see your website needs some fresh & unique content. Writing manually
    is time consuming, but there is tool for this task. Just search for;
    Digitalpoilo’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *