Kagekone vandbakkelse

Jeg vil have en kagekone til min fødselsdag! Det sagde vores yngste datter, da vi spurgte hende om, hvilken kage hun gerne ville have på dagen. Og så er det jo bare med at komme i gang. Prøv denne populære opskrift på kagekone vandbakkelse, og børnefødselsdagen bliver en sand fornøjelse. Hvis du elsker kagecreme (det gør vi), så kan du også forsøge dig med denne version

Og så ser den altså bare festlig ud med farvestrålende slik på!

Fremgangsmåde (Se billeder af grunddej trin for trin)

Vigtigt: Tager du vandbakkelsen ud for tidligt, så falder den sammen
Tip: Du kan lave en testbolle med samme højde som kagemanden. Tag den ud, når den ser klar ud. Er den det, så er kagemanden det også.

Kagekone vandbakkelse

foto

 

Kagekone dej

Kagekone dej

Kagekone vandbakkelse Færdig dej

Kagekone vandbakkelse Færdig dej

Kagekone vandbakkelse

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: medium
  • Kategori: 50

Ingredienser:

  • Dej:
  • 2,5 dl vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 150 gram hvedemel
  • 3-4 æg (det afhænger af str.)
  • Glasur
  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. varm vand

Fremgangsmåde:

  1. Dej:
  2. Bring vand og smør i kog
  3. Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  4. Tag gryden af og lad den køle i 10 – 15 minutter
  5. Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  6. Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  7. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som en kagemand/kone i et ½ cm tyndt lag.
  8. Bag dejen ved 200 grader i cirka 20-25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagen ud, når den er gyldenbrun. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
  9. Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres
  10. Glasur:
  11. Rør flormelis og vand sammen i en skål

Udgivet den af

Resume
Opskriftens navn
Kagekone vandbakkelse
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
Gennemsnitsrating
2.5 Based on 18 Review(s)

Tagged: , , ,

Kommentarer: 9

  1. bo larsen 14. August 2013 at 09:46

    din kage er for “våd” selv på billedet kan jeg se det.. Det er heldigt at du fik den form og at den ikke gled ud..jeg vil anbefale 3 æg og meget længere nedkøling bådde mellem smeltningen og efter æggene er tilsat. Jeg skriver det fordi jeg har 2 gange nu fulgt den opskrift med samme resultat

  2. admin 14. August 2013 at 10:20

    Hej Bo
    Tak for input. Vi har nu haft god succes med opskriften. Jeg tænker på, om det kan have noget at gøre med æggenes størrelse. Og det med længere nedkøling er nok en god ide. Det handler vel om at føle sig frem til dejen er fast i det.

    Venligste hilsner

  3. Janni 24. October 2013 at 09:51

    Jeg har aldrig bagt vandbakkelser før og det blev en succesoplevelse! Tak for en super opskrift! :-)

  4. Brian 28. October 2013 at 12:27

    Hmm. Jeg har brugt din opskrift med succes mange gange (til Vandbakkelser). Du har da ændret på den!!!!! Jeg er sikker på der var 125 g. margarine og 130 g mel før! Nå men nu prøver jeg så den nye du har lagt op, håber ikke mine børn slår mig ihjel.

    Mange tak for opskriften
    Venlig hilsen Brian

  5. admin 28. October 2013 at 13:00

    Hej Brian
    Det er helt rigtigt. Vi har eksperimenteret lidt her i weekenden. Og før var det 125 g smør og 130 g mel, og den opskrift virker fint. Vi prøvede dog med lidt mindre fedtstof og lidt mere mel og erfarede at dejen blev lidt mere fast i det. Derfor har vi ændret det, men jeg synes begge fungerer fint. Håber også det andet spiller for dig, ellers må du lige sige til.

    Lige meget hvad, så er det faktisk svært at lave vandbakkelser pga. størrelsen på æg, måden man rører på og dejens temperatur, så det kan gå galt selv med en opskrift. Det er i hvert fald vigtigt “at føle” sig frem undervejs.

    Bedste hilsner

  6. Tilde 15. July 2014 at 16:24

    Hvad for en sprøjtepose bruger du? I mangel af bedre, kan man så godt bare klippe hul i hjørnet af en plastikpose?

  7. admin 16. July 2014 at 03:44

    Hej Tilde
    Jeg gør præcis som dig – klipper hjørnet af en frysepose. Det fungerer fint, men i de fleste køkkenbutikker kan man få sprøjteposer, hvis man ønsker en lidt lækrere en.
    God sommer

  8. BrentonPwli 23. June 2016 at 18:47

    I see your blog needs some unique & fresh content. Writing manually is time consuming,
    there is tool for this task. Just search in gogle for – Fejlando’s
    tips

  9. Rufusdeclmmi 24. July 2016 at 06:37

    I see your page needs some fresh & unique articles. Writing
    manually is time consuming, there is tool for this task.
    Just search in gogle for – Fejlando’s tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *