Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller lavede som vandbakkelser er et sikkert hit blandt børn og voksne. Og har du en svaghed for kagecreme, så skal du prøve denne opskrift på fastelavnsboller med kagecreme. Du kan selvfølgelig også putte flødeskum eller noget helt tredje i i stedet for kagecreme. Inden servering, så kan du sigte lidt flormelis over og de ser særdeles indbydende ud.

Fastelavnsboller

Ingredienser til dej

  • 2,5 dl vand
  • 100 gram smør (eller margarine)
  • 150 gram hvedemel
  • 4 æg
  • Bring vand og smør i kog
  • Tilsæt melet lidt af gangen under hurtig omrøring
  • Tag gryden af og lad den køle i 5 – 10 minutter
  • Pisk æggene i et af gangen, således at der piskes cirka et minut for hvert æg
  • Dejen er klar, når den er blevet til en tyk cremet masse som selv kan holde faconen
  • Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade i den ønskede størrelse i et ½ cm tyndt lag
  • Bag dejen ved 200 grader i  cirka 25 minutter (det afhænger af din oven). Tag kagerne ud, når de er gyldenbrune. Brug ikke varmluftfunktion, fordi det kan få vandbakkelserne til at bage skævt og give et ujævnt resultat
  • Når vandbakkelserne er afkølede flækkes de i halve og der kommes fyld i
Ingredienser til kagecreme
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 1/2 tsk. maizenamel
  • 2 1/2 dl. mælk
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
  • Pisk æg og sukker sammen i en gryde
  • Rør maizenamelet ud i mælken og hæld det i gryden
  • Bring cremen i kog – pas på den ikke brænder på
  • Når cremen er færdig og tages af blusset tilsættes vaniljesukker
  • Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Bland den afkølede kagecreme med flødeskummen
Pynt
  • Syltetøj (blåbær, hindbær, jordbær eller hvad du lige har)
  • Sigtet flormelis

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *